Møbeldesigneren fra Lyngdal vil skape glede i andres hjem

image.jpeg

Stadig flere på Instagram spurte hvor hun hadde kjøpt de hjemmesnekrede møblene. Høsten 2020 tok Ellen Foss steget ut med eget merke: Fun Design.

Av Erlend Haddeland (Media Sør

Puslebrikkene glir pent på plass på bordplaten. Mr. Puzzle er navnet på møbelet som på mange måter har blitt signaturmodellen til Fun Design.

Brikkene er sirlig skåret i en garasje i Lyngdal etter at idéen først dukket opp i hodet til Ellen Foss, og ble tegnet ned i den sorte idéboken hennes kort tid senere.

– Motivasjonen for å starte Fun Design var at jeg ønsket å designe møbler og interiør som ikke bare hadde en funksjon, men som også kunne skape glede i hverdagen. Vi bruker mye tid i hjemmene våre, og det å være omgitt av gøyale møbler tror jeg utelukkende vil ha en positiv effekt på hverdagshumøret, sier hun.

Gründere i garasjen: Flere store selskaper har blitt startet fra små garasjer, og det var også her utviklingen av Fun Design startet. 

Gründere i garasjen: Flere store selskaper har blitt startet fra små garasjer, og det var også her utviklingen av Fun Design startet. 

 Gjentakende spørsmål på Instagram

Foss har har markert seg innen design og interiør. Tilbake i 2014 var den tilflyttede lyngdølen en av finalistene i «Norges vakreste hjem» i Boligpluss, hun har figurert i en rekke interiørreportasjer de siste årene, og på instagramkontoen hennes har særlig ett spørsmål tikket inn:

«Hvor har du kjøpt det bordet?»

Da mange nok hadde spurt, tenkte hun: Hvorfor ikke?

 

Lekne møbler: Mr. Ludo er et populært bord på fundesign.no. 

Lekne møbler: Mr. Ludo er et populært bord på fundesign.no. 

Årevis med design

I 2020 tok hun steget og startet eget firma, og i oktober lanserte hun nettbutikken til Fun Design.

Bak lanseringen ligger årevis med idéer og design, og talløse timer i garasjen for å utvikle møblene, sammen med ektemannen Espen.

Og produktnavnene leverer virkelig opp til merkenavnet Fun Design, bare sjekk her:

Mr. Puzzle
Ludo
Mrs. Bubble

 

Om samarbeidet med Lister Nyskaping: – For en raus gjeng

Avgjørelsen om å starte eget firma, tok hun og ektemannen i desember i fjor. I februar ble firmaet registrert, og lite visste hun om hvilket hurlumhei Norge og resten av verden stod ovenfor.

– Men da var vi allerede i gang, og tenkte vel egentlig aldri tanken på å stoppe drømmen om egen produserte design-møbler. Vi kjørte heller på litt ekstra, forteller hun.

Foss forteller at Lister Nyskaping har vært en viktig støttespiller for dem, både i oppstarten, men også underveis nå som de endelig er i gang.

– Vi har fått mange gode tips, råd og veiledning som har vært avgjørende for at vi er der vi er med Fun Design i dag. Lister Nyskaping har et nettverk og en kompetanse som man kan dra stor nytte av når man starter på bar bakke. For en raus gjeng å jobbe med, sier Foss.

Jenterommet til Ellen

Interessen for interiør startet da Ellen var 15 år, og skulle innrede jenterommet. Planen var klar i hodet, men hun fant aldri møblene hun drømte om. I en søskenflokk på fem kunne de ikke få alt vi ville ha, men Ellen husker fortsatt følelsen da pappa trødde til og snekret møbler til drømmerommet.

En gnist var tent.

– Å være gründer er hardt arbeid. Alt går ikke alltid som planlagt, og man må alltid være forberedt på å finne nye veier for å nå målet og drømmen. Men det er så verdt det, og jeg ferier alle seire underveis med et aldri så lite halleluja, sier Ellen.

Familievennlige møbler. – Det er viktig for meg at designet er stilmessig rent for interiørelskeren, i kombinasjon med at møblene tåler en trøkk for dem som har små barn, sier Ellen Foss, her fra introduksjonsvideoen til Fun Design på egne nettsider.

Familievennlige møbler. – Det er viktig for meg at designet er stilmessig rent for interiørelskeren, i kombinasjon med at møblene tåler en trøkk for dem som har små barn, sier Ellen Foss, her fra introduksjonsvideoen til Fun Design på egne nettsider.

 Lokale leverandører og bærekraft

Da de skulle velge materialer, ønsket de først og fremt å bruke lokale leverandører.

– Det var også veldig viktig for oss at det skulle være bærekraftige materialer. Vi tok kontakt med flere, og har nå blant annet leveranse av heltre eik fra Løkkan Tre i Konsmo, og også et godt samarbeid med Trestokken i Kvinesdal. Vi bruker også massivt stål, og får stålet pulverlakkert, som er det mest miljøvennlige alternativet, sier hun.

 

Har du en god gründeride? Her kan du lese mer om hvordan vi jobber for at gründere  og bedrifter skal lykkes. 

Forrige
Forrige

Spinnersken fra Lista

Neste
Neste

Ny daglig leder i Innakva LAB