Personvernerklæring

Lister Nyskaping tar ditt personvern på alvor. Vi lagrer og behandler personopplysninger i henhold til Personopplysningsloven, herunder EUs personvernforordning GDPR (General Data Protection Regulation).

Personopplysninger er alle opplysninger som kan knyttes til deg som enkeltperson. I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon og oversikt over hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan vi gjør det og til hvilket formål. Du får også informasjon om hvilke rettigheter du har.

Lister Nyskaping, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for Lister Nyskaping sin behandling av personopplysninger og at opplysningene brukes i tråd med personvernlovgivningen.

Ingen av opplysningene vi samler inn og behandler, deles med andre uten at det foreligger et samtykke i forkant. Opplysningene brukes til internt bruk av Lister Nyskaping sine ansatte med det formål at vi skal kunne utføre våre tjenester på best mulig måte.

 

Vår nettside

Lister Nyskaping er ansvarlig for innholdet på vår nettside www.listernyskaping.no.

Vår nettside ligger på kryptert område (https). Websidene bruker WordPress publiseringsplattform og oppdateres jevnlig for høyeste sikkerhetsnivå. Ved tjenester som krever innlogging eller søk, kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

Vi gjør oppmerksom på at når du klikker på noen av lenkene, kan du havne på andre sider utenfor vår kontroll. De er behandlingsansvarlige for sine sider, og kan ha andre analyseverktøy og lagre andre opplysninger om deg enn hva listernyskaping.no gjør.

 

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Sidene bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og hvordan du sletter informasjonskapsler.

Søk

Listernyskaping.no lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Kontaktskjemaer

Vi har per tiden to ulike kontaktskjema på vår nettside. En for henvendelse om å bli målbedrift, og en for henvendelse angående etablering av bedrift. Begge skjemaene spør etter personopplysninger som navn, epost og telefonnummer.

Henvendelser via våre skjemaer genererer en e-post til oppfølgingsansvarlig hos oss. For å sikre data ved feil i epost-system eller lignende, lagres det en kopi av henvendelsen i web-systemet vårt. Denne dataen ligger på våre webservere i Norge, bak et beskyttet kontrollpanel som kun ansatte med administratortilgang kan se og behandle. Dataen brukes kun til å jevnlig sjekke at henvendelser som sendes, faktisk kommer frem, og slettes når vi har sikret at henvendelsen er mottatt og fulgt opp.

 

Arrangement- og påmeldingsfunksjoner

For påmeldinger til våre arrangement benyttes hovedsakelig påmeldingssystem fra Hoopla. Påmeldingen foregår på ekstern side, og man må derfor forholde seg til Hoopla sin egen personvernerklæring.

For å kunne melde seg på må den registrerte oppgi fullt navn, telefonnummer, epost-adresse og firmanavn. For kurs og arrangementer med deltakeravgift må det oppgis betalingsopplysninger. Det er da Hoopla man forholder seg til angående betaling. Det er frivillig om det ønskes å oppgi andre opplysninger som kan ha betydning for tilrettelegging av kurset, herunder info om matintoleranser etc.

Lister Nyskaping benytter disse personopplysningene for å kunne tilrettelegge kursene og arrangementene på en best mulig måte. Herunder utsendelse av informasjon i forkant og etterkant av kurset, føring av statistikk over hvor mange kursdeltakere vi har per kurs og totalt gjennom året, og hvor mange av deltakerne som er våre målbedrifter, bestille mat tilpasset kursdeltakernes behov osv.

Deltakerliste med opplysninger om fullt navn, firma, epostadresse og telefonnummer sendes ofte til våre kursholdere i forkant og etterkant av kurset, for at kursholder skal kunne tilrettelegge sitt kursopplegg til de som deltar, sende ut informasjon i etterkant av kurset etc. Personopplysninger om deltakere på kurset oppbevares så lenge det er nødvendig ut fra Lister Nyskaping sin berettigede interesse i å arrangere kurset og følge opp deltakerne i ettertid. Lovpålagte krav kan også ha betydning for hvor lenge opplysningene oppbevares. Eventuelle opplysninger om matallergier og tilretteleggingsbehov slettes rett etter at arrangement er avholdt.

 

 

Nyhetsbrev

Lister Nyskaping sender fra tid til annen ut nyhetsbrev. Man kan melde seg på nyhetsbrevet og gi sitt samtykke. Hver utsendelse gir den registrerte en mulighet til å melde seg av. Serverne til nyhetsbrevsystemet ligger i USA.

I linken nedenfor kan du lese om hvordan leverandøren etterlever GDPR-regelverket.

 

 

Dine rettigheter

På nettsiden til Datatilsynet finner du utfyllende opplysninger om hvilke rettigheter du har i henhold til det nye regelverket.

 

Ta kontakt med Lister Nyskaping dersom du har spørsmål om dine rettigheter eller ønsker sletting.