Gründerakademiet Agder skal gi uetablerte og nyetablerte gründere en best mulig start på reisen som selvstendig næringsdrivende.

Norge trenger flere gründere. Faktisk 30 prosent flere gründere hvert år for å sikre velferdsstaten for kommende generasjoner, ifølge tall fra DNB. Og gründerne trenger tilgang på kompetanse, nettverk og kapital for å lykkes.

Som et svar på det starter Gründerakademiet Agder opp nå i september. Det er en fellessatsing i regi av Lister Nyskaping, Lindesnesregionen Næringshage og Pågang Næringshage.

– Vi i næringshagene ønsker å bistå våre gründere med å skape bærekraftige forretningsideer og robuste foretak. Det er viktige tiltak for å skape fremtidens arbeidsplasser, sier Merethe K. Jerstad i Lister Nyskaping.

Prosjektet støttes av Agder Fylkeskommune.

 

En solid plattform for vekst

Gjennom seks samlinger på kveldstid vil gründerne gjennomgå relevante temaer for oppstart. Temaer vil være utvikling av idé, markedspotensial, forretningsplan, kundereise, foretak, regnskap og budsjett. Kurset avsluttes med en pitch av egen forretningsidé.

Samlingene foregår både lokalt og regionalt, og nettverksbygging og samhandling mellom deltakerne er en viktig del av opplegget.

– Målet med disse samlingene er å gjøre gründere bevisst på både muligheter og fallgruver, slik at de får en mest mulig solid plattform. Vi ønsker også at deltakerne skal få gode nettverk og treffe andre som de kan utveksle tanker og idéer med. Sparringspartnere og nettverk er ofte det en gründer trenger mest, spesielt i mer utfordrende perioder, sier Renathe Oma i Lister Nyskaping.

 

Snarlig oppstart

Oppstart av Gründerakademiet for gründere bosatt i Lister er torsdag 30. september i Lygna næringshage i Lyngdal. Hvis dette er noe for deg og du ønsker mer informasjon om opplegg og samlinger, kan du kontakte Lister Nyskaping.

 

Når og hvor?

Torsdag 30. september

Kl. 17.30 – 20.30.

Mer informasjon om gjennomføringen og dato for de andre samlingene sendes per epost til de påmeldte.

 

Pris kr. 1200,- per deltaker.

I løpet av høsten vil det være en samling med middag og overnatting. En rabattert pris for dette kommer i tillegg.

 

Påmelding til renathe@listernyskaping.no. 

Frist for påmelding er 17. september.