Siviløkonom Merethe K. Jerstad er det nyeste tilskuddet i Lister Nyskaping, og allerede godt i gang med jobben som prosjektleder og forretningsutvikler.  

 

Av Kristina Olsson Rogstadkjærnet, Lister Nyskaping

Etter å ha jobbet 18 år i bank fant flekkefjæringen ut at det var tid for noe nytt. Så da hun ble spurt om hun ville begynne å jobbe i næringsutviklingsselskapet Lister Nyskaping tok hun sjansen.  

– Jeg liker travle dager og kundekontakt. Det Lister Nyskaping holdt på med virket veldig spennende, så jeg tenkte at det kanskje kunne være noe for meg, forteller Jerstad. 

Noe av det første som slo henne i møte med sin nye jobb var hvor variert næringslivet i regionen er.  

– Det finnes mye mer enn det jeg var klar over fra før, alt fra spennende små bedrifter til større selskaper som skaper mange arbeidsplasser. Det er veldig givende få å mulighet til å jobbe med engasjerte folk som ønsker å skape noe, sier Jerstad.  

  

Legger til rette for løsninger

Hun har i løpet av våren kommet godt inn i sin nye stilling, og farter stadig rundt i regionen for å hjelpe gründere og bedrifter med deres utfordringer.  

– Min jobb går ut på å legge til rette for løsninger og være en stødig veileder. Det er bedriftene og gründerne som selv må gjøre jobben, men vi kan være en strategisk støttespiller på veien.   

Med sin lange erfaring fra bank kommer Merethe inn i selskapet med god kompetanse innen økonomi og finans. Hun har også internt i banken hatt ulike stillinger, og har derfor en bred erfaring.  

– Jeg vet hva som kreves for å få støtte i bank, og har erfaring rundt det å se muligheter i det økonomiske. I tillegg er jeg veldig glad i å jobbe med mennesker og liker at jobben min er med på å utvikle både bedrifter og lokalsamfunnet, forteller siviløkonomen. 

 

Ny på laget: Lang erfaring fra bank og god kjennskap til det lokale næringslivet gjør siviløkonom Merethe K. Jerstad til et sterk ressurs i teamet til Lister Nyskaping. 

 

Kjenner gründertilværelsen

Jerstad liker også å være i bevegelse når hun ikke er på jobb, og bruker fritiden til å blant annet trene og gå turer i heia.  

– Jeg kobler også godt av med å være ute i fjorden på hytta med familien eller bare lese en god krimbok. Og så liker jeg godt å reise, så håper at det snart blir mulighet for det igjen. 

Hun har tre barn og en mann som selv er selvstendig næringsdrivende, noe som gjør at hun kjenner godt til gründertilværelsen.  

– Jeg har sett fra innsiden hvor mye som kreves for å lykkes med egen bedrift. Det tar jeg absolutt med meg inn i jobben.  

 

Bratt læringskurve 

Nå ser hun frem til noen hektiske uker før sommerferie.  

– Jeg har allerede fått være med på så mye på kort tid. Læringskurven har vært bratt, men dagene er varierte og spennende. I tillegg har det vært et veldig fint arbeidsmiljø å komme inn i. En trivelig gjeng med kompetente og engasjerte folk som også er med på å gjøre dagene innholdsrike, sier Jerstad.   

 

Sitter du på en gründeridé eller trenger du hjelp til omstilling i bedriften din? Les mer om hvordan Lister Nyskaping jobber for at gründere og bedrifter skal lykkes.