Forholder du deg til kompliserte regneark i Excel, uten å forstå hva som ligger bak oppsett og formler? Kunne du tenke deg å få en grunnleggende innføring  i hva Excel kan brukes til slik at du selv kan ta verktøyet i bruk? Da er dette kurset for deg.

Excel er et svært nyttig verktøy som kan brukes til mer enn bare budsjett og regneark med avanserte formler. Det er en super måte å få oversikt over mer enn man skulle tro. Men det fordrer at man vet hvilke muligheter som ligger i verktøyet.

 

 

 

Målet med kurset

Kurset skal gi deg en grunnleggende innføring i Excel, og bygger på fagplanen til European Computer Driving License, som også pensum til Datakortet er basert på.  Etter endt kurs er målet at du som deltaker skal kunne forstå egenskapene til et regneark og inneha grunnleggende kunnskaper og ferdigheter i bruken av et regneark.

 

Kurset foregår i klasserom, da dette etter vår mening gir de beste forutsetningene for læring. Undervisningen gjennomføres ved å forklare og demonstrere «live» i Excel. Det blir delt ut dokumentasjon med bilde/tekst av det som er gjennomgått, slik at du som deltaker har noe å støtte deg på når den nye lærdommen skal tas i bruk.

 

Hovedelementer i kurset vil være:

 • Hvordan komme i gang å bruke programmet.
  Opprette arbeidsbøker og jobbe effektivt
 • Celler. Hva de forteller oss, skrive inn data, redigere
 • Grunnleggende formler og funksjoner, god praksis for bruk
 • Formattering av celler
 • Diagrammer og grafer
 • Utskriftsbehandling

 

HER finner du fullstendig oversikt over pensum som vil bli gjennomgått på kurset.

 

Det er en fordel om egen laptop medbringes, men er ikke noe krav.

 

Om kursholder

Ole A. Hammerstrøm er regionleder og konsulent i IT-firmaet Point:Taken i Kristiansand, og jobber med kunder og prosjekter innen Office365, forretningsprosesser, kvalitets- og styringssystem, brukeropplevelse og brukeradopsjon/opplæring.

Han har tidligere holdt en rekke kurs for Datakortet. Hammerstrøm er utdannet i Informatikk ved NTNU og sertifisert både innen Microsoft og Prince2.

Point:Taken er et firma med 40 ansatte med ekspertkompetanse innenfor Microsoft 365 og Azure, samt digital samhandling og brukeradopsjon – og er Microsoft Gullpartner. Microsoft Modern Workplace Partner of the Year 2020.

 

Bilde over:
Kursholder Ole Alexander Hammerstrøm

 

 

Når og hvor?

Torsdag 18. februar

Kl. 08:00 – 16:00

 

Sted: Stasjonsgata 26, Lyngdal.

Postgården 3.etasje – Multimedierommet

 

Pris: kr. 2900- per deltaker.

Kurspris inkluderer kursmateriell, lunsj, mineralvann, kaffe/te og frukt.

 

 

Målbedrifter hos Lister Nyskaping får 50% rabatt på kurspris.

Ta kontakt med Renathe Oma: Renathe@listernyskaping.no for mer info og påmelding.

Hvem passer kurset for

Kurset passer for alle som ønsker å tilegne seg grunnleggende kunnskaper i Excel, slik at de selv kan ta verktøyet i bruk på en effektiv måte i sitt daglige arbeid. Deltaker bør ha noe forkunnskaper til ett eller flere Office-produkter.

 

Priser og betingelser

Kursprisen inkluderer kursmateriell, lunsj, frukt, mineralvann og te/kaffe.

Lister Nyskaping forbeholder seg retten til å kansellere kurset på kort varsel dersom Korona-situasjonen skulle tilsi det. Kurset vil da settes opp igjen så snart som mulig.

 

Smitteverntiltak:

 • Dersom du er forkjølet, har andre sykdomssymptomer eller har vært i utlandet de siste ti dagene, ber vi om at du holder deg hjemme.
 • Det skal overholdes minst 1 meters avstand.
 • Servering foregår på en forsvarlig måte.
 • Vårt multimedierom har fastmonterte stoler, og det legges opp til færre deltakere enn normalt for å kunne opprettholde ansvarlig avstand.
 • Det blir tilrettelagt for å opprettholde god håndhygiene og oppmuntrer til dette under hele arrangementet.