Foredragsholdere fra regionen serverer trender, forklarer tall og tar deg med inn i sin arbeidshverdag for å gi deg bedre innsikt i markedet i Lister. Hvordan ser det ut nå midt i Koronaen?

Etter vårens utsatte arrangement er det endelig duket for et nytt konjunkturbarometer. Denne gang kombinerer vi det med viktige tall fra varehandelsrapporten. SR-bank sin egen tallknuser, Thorbjørn Thorkildsen, serverer ferske tall om hvordan Korona-pandemien har slått ut på varehandel og næringsliv både lokalt og nasjonalt. Hvordan ser han på tiden fremover og hvordan kan næringslivet rigge seg til å møte morgendagen? Bli med på et spennende frokostmøte!

Konjunkturbarometeret er et halvårlig frokostmøte for ledere på tvers av bransjer i Listerregionen. Her får du servert innsikt i tall og trender, men også historier fra mennesker som selv driver business.

Foredragsholderne deler erfaringer som høyst sannsynlig vil påvirke hvordan du og din bedrift ser fremtiden. Arrangementet passer perfekt for deg som har en ledende stilling i en bedrift i Listerregionen, uavhengig av bransje og størrelse.

Tidligere har alle slags bedrifter vært representert, fra både butikk, bilbransjen, mediebyråer, banker og reiselivsnæringen.

 

En konjunktur er en «betegnelse på den økonomiske situasjonen i næringer» (Store norske leksikon)

 

For mange ledere i Listerregionen har Konjunkturbarometeret blitt en viktig pulsmåler på et marked de selv er en del av. Nå i høst blir kanskje denne samlingen viktigere enn noen gang. I mars 2019 deltok over 70 ledere på Utsikten i Kvinesdal. Både daglig ledere, markedssjefer, banksjefer, butikkeiere og andre ledere tok turen. I oktober ble det avholdt i Flekkefjord hvor temaet var bærekraft og hva det kan si for oss lokalt.

 

 

Hva skjer denne gang?

 

Arrangementet holdes på tradisjonsrike Rosfjord Strandhotell i Lyngdal. Vi starter dagen med deilig frokost, naturligvis tilberedt og servert etter alle smittevernregler. Deretter kan du mingle og bygge nettverk, på Korona-vennlig avstand i Isabella-salen, før vi går i gang med foredragsholdere som gir deg ny innsikt og påfyll.

 

Thorbjørn Thorkildsen, assisterende bankdirektør i Sparebank 1 SR-bank, vil bryte ned de ferske tallene for deg. Thorkildsen er en mester i å forklare tall og trender på en forståelig måte. Han serverer statistikk, svar på spørreundersøkelse fra 800 bedriftsledere, analyse og kommentarer for næringslivet i Lister, og områder vi bør sammenligne oss med.

 

 

Bærekraft i byggebransjen

Som alltid, har vi invitert lokale bedrifter og næringslivsledere til å si noe om sin bransje. Ser de noe i horisonten som andre bør vite om? Eller har de gjort noen erfaringer som kan belyse konjunkturbarometeret nærmere?

 

Slik planen var i mars, setter vi fokus på byggebransjen. Hvordan har det siste halve året påvirket de, og hva tenker de nå om fremtiden, hvilke utfordringer og muligheter ser de? Hvordan jobber de for å bli enda mer bærekraftig?

 

Først ut er en av Lister Nyskaping sine målbedrifter Arentz & Kjellesvig ved byggingeniør Jahn Ove H. Tønnessen og samarbeidspartner TrueTwin ved Joakim Reistad. Fremtiden blir stadig mer digital, og det vet de å benytte seg av for å skape nye og mer bærekraftige løsninger. Sammen har de tatt i bruk kamerateknologi og geometrisk 3D-modellering til å levere digital tvilling til byggeplasser, og fikk nylig støtte fra Innovasjon Norge. De blir nå et eget firma som skal hete Foto-BIM. Kanskje har du lest om de i Avisen Agder eller på vår nettside? Dette spennende og nyvinnende prosjekt vil de to fortelle mer om denne morgenen.

 

Deretter vil Siv Rosfjord Loga fra Rosfjord-gruppen si noe om sin betraktning om bærekraft, synet på fremtiden og hva de gjør for å stadig utvikle seg videre i en utfordrende tid. De er ikke den eneste bedriften som har måttet kaste seg rundt og tenke nytt det siste halve året.

 

Vi lover nok et spennende frokostmøte! Det er denne gangen kun 50 plasser, sikre deg din plass i dag ved å benytte påmeldingslenken til høyre på siden.

 

Program

Kl. 07.45: Frokost og mingling

Kl. 08.15: Velkommen v/ Lister Nyskaping

Kl. 08:20: Presentasjon av Konjunkturbarometeret – del 1
– Mikro og makrotall v/ Thorbjørn Thorkildsen, Sparebank 1 SR-bank

Kl. 09.00 Pause og påfyll av kaffe

Kl. 09.10: Ny innsikt på byggeplassen med Foto-BIM. Hvordan nytenkning og innovasjon nå kan ta byggeplassen til neste nivå.
– Arentz & Kjellesvig v/ Jahn Ove Tønnessen, og TrueTwin ved Joakim Reistad

Kl. 09.30: Regionale tanker om en bransje i endring. Hva betyr bærekraft for oss, hva gjør vi og hvordan utvikler vi oss?
– Rosfjord Gruppen v/ Siv Rosfjord Loga

 09:50: Presentasjon av Konjunkturbarometeret – del 2

 

10.30: Spørsmål, diskusjon og avrunding

 

Velkommen!

 

Smitteverntiltak:

  • Dersom du er forkjølet, har andre sykdomssymptomer eller har vært i utlandet de siste ti dagene, ber vi om at du holder deg hjemme.
  • Det skal overholdes minst 1 meters avstand.
  • Servering foregår på en forsvarlig måte.
  • Det blir tilrettelagt for å opprettholde god håndhygiene og oppmuntrer til dette under hele arrangementet.

Her finner du våre fullstendige Covid-19 retningslinjer som vi ber deg lese

 

 

Når og hvor

Torsdag 29. oktober 2020

Kl. 07.45 – ca. 10.30

 

Rosfjord Strandhotell
Isabella-salen
4580 Lyngdal

 

Arrangementet er gratis og sponses av SR-bank