Hvilke matressurser skjuler farvannene i vår region, og hvordan kan vi ta dem i bruk?
Vi anbefaler Chrome som nettleser for at både lyd og bilde skal fungere optimalt.
Per nå ligger det en uredigert streaming fra dag 2 i videofeltet over (hopp 54 min ut i sendinga). Vi vil etter hvert gjøre opptak av de enkelte foredrag tilgjengelige.
Initiativet til fagsamlingen kommer fra restauranten Under, der «Smaken av Sørlandet» er hovedtema. Lokaliseringen i Lindesnes gjør råvarer fra havet til det mest naturlige på menyen. Høye krav til særegenhet, kvalitet og krevende tilgang til slike råvarer, gjør at Under aktivt må bidra til økt utnytting av det marine artsmangfoldet.
Nærheten til havet og kystkulturen i Agder gir gode forutsetninger for næringsutvikling basert på mangfoldig utnytting av havbaserte ressurser til mat.
Temaene og problemstillingene er mange, slik som:
- kunnskap om nye arter
- kvalitet og produktutvikling
- organisering av fangst, mellomlagring og salg
- behovet for levendelagringsfasiliteter
- fangstbasert akvakultur
- reguleringer og myndighetskrav
- marked, valg av forretningskonsept, osv.
Samlingen har som mål å støtte opp om denne type næringsutvikling gjennom å kartlegge kunnskapshull og utvikle samarbeid med kunnskapsmiljø og kommersielle aktører. Den arrangeres av Rosfjord strandhotell i samarbeid med prosjektet Innakva og Akvalplan-niva AS.
Gaute Ubostad, Under-gründer og vert for fagsamlingen, er en sentral pådriver for kunnskapsbasert utnyttelse av lokale matressurser. Alt for å styrke næringslivet og Sørlandet som et attraktivt sted å bo og besøke.
Foto: Erlend Haddeland, MediaSør
Når og hvor?
5. og 6. oktober 2020
Kl. 12:00 (mandag) – 13:00 (tirsdag)
Lindesnes havhotell
Hovedmålgruppe er aktører innen blå næring, det vil si akvakultur, fiske, fangst og sanking, samt aktører fra relevante kunnskapsmiljø.
Program
Thor Magne Jonassen fra Akvaplan-niva har den faglige ledelsen av samlingen og innledet med presentasjonen Mangfoldig utnyttelse av havets matressurser (pdf)
Arrangeres med støtte fra:


Arrangører:

Folk som var på Lindesnes:
Navn | Firma |
Aki Stangeland | |
Alexander Stene | Oppdrettsteknikk AS |
Anne Lene Dale | Anne Lene Dale AS |
Anne Vigdis Ellingsen | Eigersund Næring og Havn |
Arnold Egeli | Restaurant Sjø |
Asbjørn Drengstig | Norwegian Lobster Farm |
Atle Kristiansen | Levendelagring Hausvik |
Atle Nilsen | Selvst. næringsdrivende |
August Fjeldskår | Nesefisk AS |
Bernt Dag Ravnevand | Under |
Cathrine Møll | Under |
Erlend Grimsrud | Fiskerlaget Sør |
Erling Svensen | Ocean Photo |
Fredrik Nordøy | Nordøy Sea |
Gaute Ubostad | Knipseren AS |
Geir Haugum | Business Region Kristiansand |
Gro van der Meren | HI, Austevoll |
Gunnar Hølland | Eir of Norway |
Hans Weinberger | UiA |
Håvard Næss Thomassen | Innovasjon Norge |
Jannike Gausdal | Flekkefjord VGS |
Jeff Schnell | Cyanotope |
Jim Berg | Risør fiskemottak AS |
Jon Eirik Brennvall | Statsnail AS |
Jørund Moseid | Norwegian Shores |
Katrine Rusdal | Flekkefjord VGS |
Kim Kristensen | Arctic Seaweed / Nordisk tang |
Knut Magnus Persson | Scalmarine |
Kristina Olsson Rogstadkjernet | Lister Nyskaping |
Linn Anne Brunborg | Orkla |
Liv Birkeland | Lister Nyskaping |
Mats Åmland | Media Sør |
Margareth Kjerstad | Møreforsk |
Marte Sodeland | CCR |
Morten Lindvik | STN+ |
Nicolai Ellitsgaard | Under |
Nina Bringsjord | Flekkefjord VGS |
Patrik Hellstrøm | Levendelagring Hausvik |
Per Christian Hoelfeldt Lund | Sørskjell AS |
Siri Mathisen | Lindesnes fyrmuseum |
Sissel Kalvenes | Norwegian Lobster Farm |
Smiljana Divjak | Lister Nyskaping |
Stein Mortensen | HI |
Susanne Skjelnes | |
Thor Magne Jonassen | Akvaplan NIVA |
Tone Brækken | Flekkefjord VGS |
Trond Løvdal | Nofima |
Trond Rafoss | Landbasert akvakultur Norge |
Vicky Green Samuelsen | Eir of Norway |
Wenche Emblem Larssen | Møreforsk |