Hvilke matressurser skjuler farvannene i vår region, og hvordan kan vi ta dem i bruk?

 

 

Vi anbefaler Chrome som nettleser for at både lyd og bilde skal fungere optimalt.

Per nå ligger det en uredigert streaming fra dag 2 i videofeltet over (hopp 54 min ut i sendinga). Vi vil etter hvert gjøre opptak av de enkelte foredrag tilgjengelige.

Initiativet til fagsamlingen kommer fra restauranten Under, der «Smaken av Sørlandet» er hovedtema. Lokaliseringen i Lindesnes gjør råvarer fra havet til det mest naturlige på menyen. Høye krav til særegenhet, kvalitet og krevende tilgang til slike råvarer, gjør at Under aktivt må bidra til økt utnytting av det marine artsmangfoldet.

Nærheten til havet og kystkulturen i Agder gir gode forutsetninger for næringsutvikling basert på mangfoldig utnytting av havbaserte ressurser til mat.

Temaene og problemstillingene er mange, slik som:

  • kunnskap om nye arter
  • kvalitet og produktutvikling
  • organisering av fangst, mellomlagring og salg
  • behovet for levendelagringsfasiliteter
  • fangstbasert akvakultur
  • reguleringer og myndighetskrav
  • marked, valg av forretningskonsept, osv.

Samlingen har som mål å støtte opp om denne type næringsutvikling gjennom å kartlegge kunnskapshull og utvikle samarbeid med kunnskapsmiljø og kommersielle aktører. Den arrangeres av Rosfjord strandhotell i samarbeid med prosjektet Innakva og Akvalplan-niva AS.

 

Gaute Ubostad, Under-gründer og vert for fagsamlingen, er en sentral pådriver for kunnskapsbasert utnyttelse av lokale matressurser. Alt for å styrke næringslivet og Sørlandet som et attraktivt sted å bo og besøke.
Foto: Erlend Haddeland, MediaSør

 

Når og hvor?

5. og 6. oktober 2020

Kl. 12:00 (mandag) – 13:00 (tirsdag)

Lindesnes havhotell

Hovedmålgruppe er aktører innen blå næring, det vil si akvakultur, fiske, fangst og sanking, samt aktører fra relevante kunnskapsmiljø.

 

Program

Thor Magne Jonassen fra Akvaplan-niva har den faglige ledelsen av samlingen og innledet med presentasjonen Mangfoldig utnyttelse av havets matressurser (pdf)

Eksempler på utviklingsarbeid hos næringsliv
Etablerte bedrifter med nye produksjoner
Rundebordsdiskusjoner  på Under
Oppsummeringer og diskusjoner, fokus på felles utfordringer og flaskehalser, samarbeidsmuligheter osv.

 

Innlegg fra forskningsmiljø og forvaltning
Innlegg fra forskningsmiljø

 

 

Arrangeres med støtte fra:

 

 

Arrangører: 

 

 

 

logo akvaplan niva

 

 

 

Folk som var på Lindesnes:

Navn Firma
Aki Stangeland  
Alexander Stene Oppdrettsteknikk AS
Anne Lene Dale Anne Lene Dale AS
Anne Vigdis Ellingsen Eigersund Næring og Havn
Arnold Egeli Restaurant Sjø
Asbjørn Drengstig Norwegian Lobster Farm
Atle Kristiansen Levendelagring Hausvik
Atle Nilsen Selvst. næringsdrivende
August Fjeldskår Nesefisk AS
Bernt Dag Ravnevand Under
Cathrine Møll Under
Erlend Grimsrud Fiskerlaget Sør
Erling Svensen Ocean Photo
Fredrik Nordøy Nordøy Sea
Gaute Ubostad Knipseren AS
Geir Haugum Business Region Kristiansand
Gro van der Meren HI, Austevoll
Gunnar Hølland Eir of Norway
Hans Weinberger UiA
Håvard Næss Thomassen Innovasjon Norge
Jannike Gausdal Flekkefjord VGS
Jeff Schnell Cyanotope
Jim Berg Risør fiskemottak AS
Jon Eirik Brennvall Statsnail AS
Jørund Moseid Norwegian Shores
Katrine Rusdal Flekkefjord VGS
Kim Kristensen Arctic Seaweed / Nordisk tang
Knut Magnus Persson Scalmarine
Kristina Olsson Rogstadkjernet Lister Nyskaping
Linn Anne Brunborg Orkla
Liv Birkeland Lister Nyskaping
Mats Åmland Media Sør
Margareth Kjerstad Møreforsk
Marte Sodeland CCR
Morten Lindvik STN+
Nicolai Ellitsgaard Under
Nina Bringsjord Flekkefjord VGS
Patrik Hellstrøm Levendelagring Hausvik
Per Christian Hoelfeldt Lund Sørskjell AS
Siri Mathisen Lindesnes fyrmuseum
Sissel Kalvenes Norwegian Lobster Farm
Smiljana Divjak Lister Nyskaping
Stein Mortensen HI
Susanne Skjelnes  
Thor Magne Jonassen Akvaplan NIVA
Tone Brækken Flekkefjord VGS
Trond Løvdal Nofima
Trond Rafoss Landbasert akvakultur Norge
Vicky Green Samuelsen Eir of Norway
Wenche Emblem Larssen Møreforsk