Smiljana Divjak er det nyeste tilskuddet i Lister Nyskaping. Hun skal hjelpe bedrifter med økonomistyring, strategiske valg og med å finne seg selv.

 

Som et friskt pust midt i koronakrisen skal Smiljana ta fatt på sin nye rolle som hjelpemannskap og medspiller for bedrifter og næringsliv i Lister. Det skal komme både grundere og etablerte bedrifter til gode. Hun skal særlig jobbe med Lister Nyskapings målbedrifter, og være med å dra lasset i næringsselskapets ulike prosjekter.

– Jeg ser at bedrifter vil trenge mer hjelp og rådgivning enn noen gang gjennom denne vanskelige perioden. Så i starten vil det viktigste være å guide selskaper gjennom nye ordninger og krisepakker, men etter det starter det mest spennende med jobben min, som er utvikling og vekst av bedriftene, sier Smiljana.

 

 

Spennende næringsliv

Gjennom tidligere arbeidserfaring kjenner hun allerede godt til næringslivet i Lister. Hun kan by på bøttevis med erfaring fra sine tidligere stillinger som bedriftsrådgiver i Sparebank 1 SR-bank ASA, økonomisjef-rollen i Halvorsen Offshore AS, seniorrådgiver i Deloitte og nå senest som formuesforvalter og faglig leder i Njord Kapitalforvaltning AS.

– Men jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med de ulike bedriftene og de utfordringene de møter. Jeg brenner for forbedringer og innovasjon, forretningsutvikling og det å ha et klart blikk for mulighetene som byr seg underveis, sier Smiljana.

Da hun tidligere jobbet i bank og hadde møter i Kristiansand, fikk hun ofte høre at de opplevde næringslivet helt vest i Agder som både variert, nyskapende og spennende. Det er hun helt enig i, og hun ser nå frem til å jobbe mer «hands on» med bedriftene ute i felten.

– Lister har et sterkt næringsliv med mange forskjellige bransjer, og er en region med stort potensiale både nasjonalt og internasjonalt. Det blir spennende å få et bedre innblikk i hva bedriftene trenger og se på hvordan vi sammen kan løfte dem ytterligere.

 

 

Friskus. Smiljana Divjak er glad i trening og friluftsliv, her fra Skrelia i Lyngdal.

 

 

Styrkeløft

Også på fritiden liker hun å løfte tungt. Hun er en del av det aktive crossfit-miljøet i Flekkefjord, og har deltatt på flere konkurranser.

– Trening er viktig for meg, både sosialt og for å ta vare på meg selv, sier Smiljana.

Hun er opprinnelig fra Kroatia, men flyttet til Norge da hun var 19 år. Nå bor hun i den hvitmalte småbyen helt vest i Lister med sine to sønner.

– Jeg er veldig glad i å tilbringe tid med familie og venner, og reiser hjem til familien min, som nå bor i Beograd i Serbia, så ofte jeg har mulighet til det, forteller hun.

 

Kompetanse for fremtiden

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått Smiljana med på laget. Hun bidrar med en sterk kompetanse og erfaring fra industrien, og de oppturer og nedturer den har vært igjennom tidligere med oljekrisen, sier Christiane Skage, daglig leder i Lister Nyskaping.

Økonomistyring, risikovurdering, analysearbeid, endringsledelse, rapportering, styrearbeid, cash managment og likviditetsstyring, effektivisering og digitalisering utgjør den faglige tyngden Smiljana bringer til utviklingsbordet i Lister Nyskaping. Kunnskap bedrifter i hele regionen kan dra nytte av.

 

– Ansettelsen av Smiljana Divjak vil styrke ambisjonen vår om å være et innovasjonsselskap for fremtiden, sier Skage.