Foredragsholdere fra regionen serverer trender, forklarer tall og tar deg med inn i sin arbeidshverdag for å gi deg bedre innsikt i markedet i Lister. 

UTSATT: I samråd med medarrangør Sparebank 1 SR-bank, ser vi det som mest hensiktsmessig at arrangement på Rosfjord Strandhotell utsettes inntil videre på grunn av Korona-situasjonen. Vi tar vårt samfunnsansvar på største alvor, og forholder oss til rådene fra myndighetene. Med nærmere 60 påmeldte, ønsker vi å ta de nødvendige forhåndsreglene.

Vi kommer tilbake med ny dato så snart som mulig. Takk for din forståelse!

Konjunkturbarometeret er et halvårlig frokostmøte for ledere på tvers av bransjer i Listerregionen. Her får du servert innsikt i tall og trender, men også historier fra mennesker som selv driver business.

Foredragsholderne deler erfaringer som høyst sannsynlig vil påvirke hvordan du og din bedrift ser fremtiden. Arrangementet passer perfekt for deg som har en ledende stilling i en bedrift i Listerregionen, uavhengig av bransje og størrelse.

Tidligere har alle slags bedrifter vært representert, fra både butikk, bilbransjen, mediebyråer, banker og reiselivsnæringen.

 

En konjunktur er en «betegnelse på den økonomiske situasjonen i næringer» (Store norske leksikon)

 

For mange ledere i Listerregionen har Konjunkturbarometeret blitt en viktig pulsmåler på et marked de selv er en del av. I mars 2019 deltok over 70 ledere på Utsikten i Kvinesdal. Både daglig ledere, markedssjefer, banksjefer, butikkeiere og andre ledere tok turen. I oktober ble det avholdt i Flekkefjord hvor temaet var bærekraft og hva det kan si for oss lokalt.

 

 

Hva skjer denne gang?

 

Arrangementet holdes på tradisjonsrike Rosfjord Strandhotell i Lyngdal. Vi starter dagen med deilig frokost og nettverksbygging, før vi går i gang med foredragsholdere som gir deg innsikten du trenger.

 

Thorbjørn Thorkildsen, assisterende bankdirektør i Sparebank 1 SR-bank, vil bryte ned de ferske tallene for deg i sitt konjunkturbarometer. Thorkildsen er en mester i å forklare tall og trender på en forståelig måte. Han serverer statistikk, svar på spørreundersøkelse fra 800 bedriftsledere, analyse og kommentarer for næringslivet i Lister, og områder vi bør sammenligne oss med.

 

 

Bærekraft i byggebransjen

Som alltid, har vi invitert lokale bedrifter og næringslivsledere til å si noe om sin bransje. Ser de noe i horisonten som andre bør vite om? Eller har de gjort noen erfaringer som kan belyse konjunkturbarometeret nærmere?

 

Denne gangen setter vi fokus på byggebransjen. Hva tenker de om fremtiden, hvilke utfordringer og muligheter ser de? Hvordan jobber de for å bli enda mer bærekraftig?

 

Først ut er Bjørndal Vedlikehold ved daglig leder Erik Bjørndal og Joachim Gitlestad. De fikk nylig tilskudd fra Listerfondet for sitt arbeid med to spennende prosjekter som de vil fortelle mer om denne morgenen. Kanskje leste du om de i Lister24Denne morgenen skal de snakke om hvordan de jobber med å ta vare på, bruke og selge kvalitetsmaterialer. 

– Som samfunn har vi fortsatt en lang vei å gå, men vi opplever også at folk blir mer bevisste på gjenbruk og kvalitet. Det er ingen tvil om at vi forbruker planeten på feil måte, så det er viktig at byggebransjen og næringslivet generelt tar sin del av bærekraft-ansvaret, sier Bjørndal.

 

Deretter vil Siv Rosfjord Loga fra Rosfjord-gruppen si noe om sin betraktning om bærekraft, synet på fremtiden og hva de gjør for å stadig utvikle seg videre.

 

Vi lover nok et spennende frokostmøte – sikre deg din plass i dag!

 

Program

Kl. 07.45: Frokost og mingling

Kl. 08.15: Velkommen v/ Lister Nyskaping

Kl. 08:20: Presentasjon av Konjunkturbarometeret – del 1
– Mikro og makrotall v/ Thorbjørn Thorkildsen, Sparebank 1 SR-bank

Kl. 09.00 Pause og påfyll av kaffe

Kl. 09.10: Hvordan 10 år med bærekraft i praksis nå treffer markedet med full styrke
– Bjørndal Vedlikehold v/ Erik Bjørndal og Joachim Gitlestad

Kl. 09.30: Regionale tanker om en bransje i endring. Hva betyr bærekraft for oss, hva gjør vi og hvordan utvikler vi oss?
– Rosfjord Gruppen v/ Siv Rosfjord Loga

 09:50: Presentasjon av Konjunkturbarometeret – del 2

10.30: Spørsmål, diskusjon og avrunding

 

Velkommen!

 

 

Når og hvor

Torsdag 12. mars 2020

Kl. 07.45 – ca. 10.30

 

Rosfjord Strandhotell
4580 Lyngdal

 

Arrangementet er gratis og sponses av SR-bank