Styreverv innebærer et stort ansvar. Er du forberedt på å hva som kreves?

 

På dette kurset tar advokat Hans Erdvik (bildet) fra Advokatfirma Tofte DA deg gjennom hvilke praktiske forhold et styre må ha kontroll på.

 

Kompetente styrer gir sterkere bedrifter

Visste du at en av styrets viktigste oppgaver er å være en støtte og sparringspartner for daglig leder?

– Styret er en del av ledelsen, og derfor er det viktig at de har kontroll på hva bedriften driver med og hvordan de jobber. Et godt styrearbeid legger grunnlaget for at bedriften skal jobbe godt og vokse, sier kursholder Hans Erdvik.

 

 På dette kurset vil  Erdvik gi deg en grundig innføring i blant annet:

– Reglene rundt valg og sammensetning av styret
– Saksbehandling
– Ansvarsreglene
– Juridiske forhold

 

 

Personlig ansvar

Det er grunn til å tro at kompetansen rundt styrearbeid hos medlemmer av styret, styreleder og daglig leder i mange tilfeller ikke er god nok. Finansavisen meldte nylig at det er en stor økning i antall saker om styreansvar (Finansavisen 3.12.2019).

– Alle som sitter i et styre bør ha basiskunnskaper om hva det vil innebære om man trår feil. Det mange ikke vet er at alle styremedlemmer sitter med et personlig økonomisk ansvar. Derfor er det viktig å forstå sammenhengen mellom oppgaver og ansvar, sier Erdvik. 

 

På kurset vil deltakerne få eksempler fra virkeligheten der styremedlemmer selv har måtte stå til ansvar når bedriften har kjørt utfor kanten. Målet med kurset er ikke å skremme noen fra å påta seg styreverv, men å bidra til sterkere styrer som innehar god styrekompetanse.

 

Hvem passer kurset for

Kurset passer for alle som er involvert i styrearbeid uavhengig av selskapets størrelse. Styreledere og øvrige styremedlemmer, ansatt-representanter, observatører, daglige ledere og økonomiledere.

 

Om kursholder

Kurset vil bli holdt av advokat og partner i Advokatfirma Tofte AS, Hans Erdvik.  Han har holdt kurset flere ganger tidligere, blant annet hos NHO Agder og Næringsforeningen i Kristiansand, hvor det ble veldig godt mottatt.

 

Kurset avsluttes med en god lunsj.

 

Velkommen!

 

Når og hvor

Onsdag 12. februar 2020

Kl. 08:30 – 11:30

 

Lygna næringshage, Postgården 3. etasje

Stasjonsgata 26, Lyngdal

 

Pris

Kr. 750,- per deltaker.

Kurspris inkluderer lunsj, kaffe/te og frukt.

 

 

Lister Nyskaping sine målbedrifter har 50% rabatt på alle våre kurs.

Ta kontakt med Renathe Oma for påmelding