Hvor enkelt er det for en hacker å ta over din eller bedriftens Facebook konto, datamaskin eller mobiltelefon og hvordan kan du bedre sikre deg mot å bli svindlet? Hør NorSIS fortelle om trender, forebyggende tiltak, samt hvordan hackere og svindlere opererer.

Alle kan rammes av hackere og svindlere, både private og bedrifter. I disse tider hvor vi nesten daglig blir eksponert for sikkerhetstrusler på den digitale arena, har Kvinesdal Sparebank og Lister Nyskaping gleden av å kunne invitere bedrifter og private i regionen til et foredrag med fokus på hvordan de typiske digitale trusler anno 2019 ser ut og hvilke grep den enkelte kan ta for å minimere risikoen for å bli utsatt for dem.

De fleste truslene kan nemlig unngås om man er føre var. Det ønsker vi å bidra til ved å arrangere dette foredraget.

Som et skrekkeksempel har vi Norsk Hydro ferskt i minnet, som ser ut til å kunne tape mellom 300 – 400 millioner på hackingen de nylig ble utsatt for.

 

Bevisstgjøring fungerer

Seniorrådgivere Vidar Sandland og Hans Marius Tessem fra Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) vil på en kunnskapsbringende og engasjerende måte informere om de største trusler og trender for 2019, samt demonstrere live hvor lett hackere og svindlere kan få tilgang til dine data.

De vil blant annet demonstrere hvor enkel en hacker kan ta over din Facebook konto, datamaskin eller mobiltelefon og hvor enkelt du kan bli svindlet hvis du ikke passer på. Du vil også få en del tips og triks til hvordan man best kan beskytte seg.

Ved bruk av gode eksempler loser de oss trygt gjennom 90 minutter der man ikke trenger å være utdannet dataingeniører for å forstå hva de snakker om.

Vi garanterer god valuta for pengene.

Når og hvor

Onsdag 29. mai 2019

Kl. 09.30 – 11.00

 

Kvinesdal kulturhus

Vesterdalsvegen 3, Kvinesdal

 

Pris kun kr. 299,- per deltaker

Målbedrifter i Lister Nyskaping kan ta direkte kontakt med Renathe Oma for påmelding, da de har 50 % rabatt på alle våre kurs.

NorSIS er en del av regjeringens helhetlige satsing på informasjonssikkerhet i Norge. Målgruppen for NorSIS’ aktivitet er norske virksomheter i privat og offentlig sektor. Kjernevirksomheten deres er kunnskapsformidling og utvikling av en digital sikkerhetskultur for å skape bevissthet, påvirke holdninger og å endre sikkerhetsatferd i målgruppen.

Engasjerende foredragsholdere

Vidar startet sin utdanning i forsvaret som 16 åring. Han har siden da jobbet med IT og informasjonssikkerhet. I forsvaret arbeidet han med utvikling og testing av forsvarets taktiske kommunikasjonssystemer. I tillegg til Hærens tekniske fagskole har han tatt flere videreutdanninger innen informasjonssikkerhet. Siden 1998 har han jobbet strategisk og operativt med sikkerhet i flere store norske og internasjonale selskap.

 

Hans Marius har de siste årene ledet tjenesten Slettmeg.no. Han har førstehånds erfaring med de problemer folk kan bli utsatt for på nett. Hans Marius har i flere år jobber som rådgiver innen informasjonssikkerhet i eget selskap. Han har også jobbet med FoU innen systemutvikling i flere virksomheter. Hans Marius er bachelor i data fra Høgskolen i Gjøvik og sivilingeniør i industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU.

Begge er ofte å se i media. 

 

Velkommen til Kvinesdal kulturhus!

 

 

Vidar Sandland, NorSIS

 

 

Hans Marius Tessem, NorSIS

Visste du at

Tour of Norway arrangeres også denne dagen og har start fra Liknes sentrum kl.13.45? Hvorfor ikke kombinere seminaret og vårens store sykkelfest?

https://tourofnorway.no/no/proff/etapper-2019/2-etappe-2019