Foredragsholdere fra Listerregionen serverer trender, forklarer tall, og tar deg med inn i sin hverdag. Målet er at du og din bedrift får større innsikt i markedet i Lister.

Konjunkturbarometeret, et årlig frokostmøte for ledere på tvers av bransjer i Listerregionen, kan du rigge deg for å forstå markedet du er en del av. Foredragsholdere kommer med innsikt og historier som høyst sannsynlig vil påvirke hvordan du og din bedrift ser på resten av 2019. 

Her får du servert innsikt i tall og trender for vår region, men også historier fra mennesker som selv driver business i Lister, som Ludvig Hunsbedt og Monika Elin Schopmeier.

En konjunktur er en «betegnelse på den økonomiske situasjonen i næringer» (Store norske leksikon)


Det er smart å melde seg på tidlig.
Butikkeiere, daglig ledere, markedssjefer, medlemmer av handelsstanden og andre ledere deltok forrige gang Konjunkturbarometeret ble arrangert på Backes Bu i Farsund. Da var det nemlig ingen ledige stoler da Lister Nyskaping og Sparebank 1 SR-bank inviterte til Konjunkturbarometeret, og folk måtte sitte i trappene.

I år legges arrangementet til Utsikten i Kvinesdal. Arrangementet passer perfekt for deg som har en ledende stilling i en bedrift i Listerregionen, uavhengig av størrelse.

Tidligere har alle slags bedrifter vært representert, fra butikk, bilbransjen, mediebyråer, bankfolk, reiselivsnæringen og alt i mellom.

Menneskene og temaene de tar for seg

Bilbransje i endring
Ludvig Hunsbedt,
rallylegende og mannen bak Hunsbedt Bil AS i Kvinesdal. Han forteller om hvordan de forholder seg til en bilbransje som aldri har holdt høyere fart enn nå. Med biler som blir stadig mer høyteknologisk, må det møtes med ny kompetanse. Hva har det å si for rekrutteringen?

Rekruttering og opplæring i automatiseringens tidsalder
Monika Elin Schopmeier, HR-sjef i Chassix Norway AS i Farsund, jobber med å forstå hvordan fremtidens ansatte ser ut. Hør hennes erfaringer omkring hvordan en av regionens største teknologibedrifter tenker kompetanse.

NAV på lag med lokale bedrifter
Bente Haugland, nyansatt som leder for NAV Lister, blir øverstkommanderende når NAV-kontorene i Listerregionen slår seg sammen fra 1. januar 2020. Sammen med Per Lund, avdelingsdirektør i NAV, forteller hun hvordan NAV jobber for å få flere ut i jobb – sammen med lokale bedrifter som din egen.

Tallene og trendene du som driver forretningsvirksomhet i Lister bør vite om
Thorbjørn Thorkildsen, assisterende bankdirektør i Sparebank 1 SR-bank, bryter ned tallene for deg i Konjunkturbarometeret. Thorkildsen er en mester i å forklare tall og trender på en forståelig måte. Han serverer statistikk, svar på spørreundersøkelse fra 800 bedriftsledere, analyse og kommentarer for næringslivet i Lister, og for områder vi bør sammenligne oss med.

Vi starter med deilig frokost og nettverksbygging, før vi går i gang med foredragsholdere som gir deg innsikt som kan påvirke hvordan du ser på resten av 2019.

 

Program

07.45 – 08.00: Frokost og mingling

08.00 – 08.05: Velkommen v/ Lister Nyskaping

08.05 – 08.35: Presentasjon av Konjunkturbarometer v/ Thorbjørn Thorkildsen, Sparebank 1 SR-bank

08.35 – 08.45: Pause og påfyll av kaffe

08.45 – 09.05: Rekruttering og opplæring i automatiseringens tidsalder – Chassix Farsund v/ Monika Elin Schopmeier. Presentasjon, spørsmålsrunde.

09.05 – 09.20: Bilbransje i endring – Hunsbedt Bil v/ Ludvig Hunsbedt. Presentasjon og spørsmålsrunde.

09.20 – 09.35: Ledigheten faller – utfordringer på arbeidsmarkedet i Listerregionen? NAV v/ Bente Haugland og Per Lund.

09.30 – 0945: Avslutning og diskusjon.

 

 

Velkommen til The Bølgen & Moi Hotell på Utsikten i Kvinesdal.

Når og hvor

 

Fredag 15.  mars 2019

Kl. 07.45 – 09.45

 

The Bølgen & Moi Hotell

Utsikten, Kvinesdal