Han er kjent for å springe fra dugnad til dugnad. Nå skal Kristian Sirevåg kjøre fra bedrift til bedrift i hele Listerregionen.   

«Som forretningsutvikler i Lister Nyskaping må du stå opp om morgenen med samme mål som oss: Å utvikle Listerregionen».

Slik lød innledningen på stillingsutlysningen som ​forretningsutvikler​ i Lister Nyskaping. Mange kvalifiserte kandidater søkte på jobben, og valget falt på​ Kristian Sirevåg fra Egersund.

Jobben hans blir å være en ressurs og medspiller for næringslivet. Det skal komme både gründere og etablerte bedrifter i Lister til gode. Kristian skal særlig jobbe sammen med ​Lister Nyskapings 39 målbedrifter​. Han skal også være med å dra lasset i næringsselskapet ulike prosjekter​.

Frivillig arbeid

I tillegg til å være bankmann har Kristian en pasjon for frivillig arbeid. – Frivillighet er en av motorene i lokalsamfunnet. Derfor har jeg alltid tatt min del av ansvaret og vel så det, forteller Sirevåg.

Han blir beskrevet som en man gjerne ser løpende fra dugnad til dugnad. Et kjapt Google-søk tar oss til​ Aftenbladet: Hvordan selge lodd til folk som ikke har kontanter​.

Som frivillig på Torvet i Julebyen i Egersund oppdaget nemlig Kristian at mange manglet kontanter. Da fikk han ideen om å sette et spleiselag i system. Dermed gikk han til anskaffelse av en bankterminal som lag og foreninger delte på å bruke. I et snart kontantløst samfunn ble idéen til Kristian innbringende for flere lag og forening i Egersund.

Referansesjekken

Christiane Skage, daglig leder i Lister Nyskaping, ringte en av referansene til Kristian. Da ga hun beskjed om at hun ville høre det ufiltrerte inntrykket av kandidaten. Slik husker hun svaret hun fikk:

«Jobben som forretningsutvikler er perfekt for Kristian. Nå får du en som brenner for å være med å skape noe, og ikke minst for å bygge opp under gründere.»

Ansettelsen av Kristian Sirevåg gjøres for å styrke ambisjonen til Lister Nyskaping om å være morgendagens innovasjonsselskap, forteller Christiane Skage.

Kristians erfaring fra bankverdenen blir nyttig i den nye jobben som forretningsutvikler. – I starten var jeg rådgiver for små bedrifter og hadde tett oppfølging på gründeren. Det gikk blant annet på å sjekke at økonomien gikk i hop, og at bedriften genererte inntekter. Deretter ble jeg rådgiver for lag og foreninger og jobbet blant annet med finansiering av idrettsanlegg.

Lyngdal Cup-målet

Kristian er gift med Mariann og sammen har de ett barn. I god tradisjon for rogalendinger har han lagt ned sine meter på fotballsko på Lyngdal stadion i barndommen. Målet på Lyngdal Cup for Eiger FKs guttelag skal etter hans egne ord være hans største bragd på fotballbanen.

Som friluftsmann er Innerdalen i Nordmøre den fineste turplassen han har vært. VisitNorway​ kaller det «Norges vakreste fjelldal», men sjefen Christiane Skage beroliger den nyansatte med at Listerregionen også har sine turperler.

Kristian Sirevåg begynner i stillingen som forretningsutvikler i Lister Nyskaping i midten av august.

Tekst og foto: Erlend Haddeland (Media Sør)