SIVA-prisen 2018 vil gå til en bedrift som er god på samhandling og kunnskapsdeling mellom bransjer, på tvers av geografi og tankesett. I alt er 22 bedrifter nominert. Fjord Service Flekkefjord AS er nå valgt ut blant disse og gått videre til semifinalen. De fire andre bedriftene som er gått videre er Ålesund Kunnskapspark, GCE Subsea (Bergen), Trygg Nøsted Kjetting AS (Mandal) og Brødrene Aa (Hyen).

Her kan du lese mer om SIVA-prisen og avgi din stemme!

– Gründerånden som Fjord Service representerer har nasjonal klasse og er en stor inspirasjon for hele nyskapingsmiljøet i regionen, sier Christiane Skage, daglig leder i Lister Nyskaping AS. – Bedriften og dens datterselskaper er sentrale for den positive utviklinga vi ser innen marine næringer. Datterselskapet Norsk oppdrettsservice AS vant Fiskeridirektoratets miljøpris i 2015 og ble nasjonal gasellevinner i 2016, så det forundrer meg ikke om Fjord Service vinner SIVA-prisen 2018. Det hadde i alle fall vært vel fortjent!

Juryen for SIVA-prisen består av daglig leder hos Oslo Cancer Cluster Incubator (som vant prisen i fjor), adm. dir. i SIVA Stein Terje Dahl og direktør i Norsk industri Knut E Sunde. De legger vekt på bedrifter som:

 • er grønnere
 • er smartere
 • er mer nyskapende
 • har bygd kultur for samhandling og kunnskapsdeling
  • mellom bransjer
  • på tvers av geografi
  • på tvers av tankesett

Etter at juryen nå ha plukket ut 5 semifinalister, vil 3 gå videre til finalen under SIVA-konferansen i begynnelsen av juni. Hvem som går til finalen bestemmes ut fra en åpen nettavstemning som strekker seg fram til 25. mai. Vi i Lister Nyskaping både anbefaler og oppfordrer alle til å bruke muligheten og stemme Fjord Service Flekkefjord fram til finalen.

Fjord Service Flekkefjord AS sine datterselskap:

 • Norsk oppdrettsservice AS
 • SeaweedProduction AS
 • Fjord Service Transport AS
 • Skalldyr Norge AS
 • Norsk Ørret AS
 • Fiskelaget AS
 • Fjordservice teinefisk AS
 • Akvalab Lister AS

Mer om Fjord Service Flekkefjord AS

Her er et knippe nettartikler om Fjord Service og deres mange datter-selskap:

Her kan du lese mer om SIVA-prisen og avgi din stemme!

Les mer om vårt arbeid med marine næringer gjennom prosjektet Innakva.