SIVA-prisen gikk i 2018 til båtbyggeriet Brødrene Aa, mens Fjord Service fra Flekkefjord kom på andrepass. Prisen retter seg mot bedrifter som er god på samhandling og kunnskapsdeling mellom bransjer, på tvers av geografi og tankesett. I alt ble 22 bedrifter nominert. Og Fjord Service kvalifiserte seg til finalene sammen med Trygg Nøsted Kjetting AS (Mandal) og altså Brødrene Aa (Hyen).

– Gründerånden som Fjord Service representerer har nasjonal klasse og er en stor inspirasjon for hele nyskapingsmiljøet i regionen, sier Christiane Skage, daglig leder i Lister Nyskaping AS. – Bedriften og dens datterselskaper er sentrale for den positive utviklinga vi ser innen marine næringer. Datterselskapet Norsk oppdrettsservice AS vant Fiskeridirektoratets miljøpris i 2015 og ble nasjonal gasellevinner i 2016. Så gratulerer med den gode plasseringa i konkurransen om SIVA-prisen 2018!

Juryen for SIVA-prisen består av daglig leder hos Oslo Cancer Cluster Incubator (som vant prisen i fjor), adm. dir. i SIVA Stein Terje Dahl og direktør i Norsk industri Knut E Sunde. De legger vekt på bedrifter som:

 

 • er grønnere
 • er smartere
 • er mer nyskapende
 • har bygd kultur for samhandling og kunnskapsdeling
  • mellom bransjer
  • på tvers av geografi
  • på tvers av tankesett

Fjord Service Flekkefjord AS sine datterselskap:

 • Norsk oppdrettsservice AS
 • SeaweedProduction AS
 • Fjord Service Transport AS
 • Skalldyr Norge AS
 • Norsk Ørret AS
 • Fiskelaget AS
 • Fjordservice teinefisk AS
 • Akvalab Lister AS

Mer om Fjord Service Flekkefjord AS

Her er et knippe nettartikler om Fjord Service og deres mange datter-selskap:

Her kan du lese mer om SIVA-prisen og avgi din stemme!

Les mer om vårt arbeid med marine næringer gjennom prosjektet Innakva.